Voetbalkamp vv de Veluwse Boys 2014

En dat is het al weer voorbij…………..Voetbalkamp 2014. Na vier jaar werd er bij VV de Veluwse Boys weer een voetbalkamp georganiseerd. Vrijdag 16 en zaterdag 17 mei moest daarvoor vrij gehouden worden en om 18. 00 uur werden er ongeveer 75 jeugdleden verwacht. Op het voetbalveld stonden 8 legertenten klaar en nadat iedereen een bed en een plek in een tent gevonden had werd er begonnen met het spelprogramma.

Er werd gestart met……. hoe kan het ook anders een voetbaltoernooitje op kleine veldjes. De groepjes waren ingedeeld op leeftijd en er werd enthousiast en fanatiek gestreden om de winst.

Wie het fanatiekst was: de jeugdleden of de “volwassen” begeleiders die vanaf de zijlijn hun team gedreven aanmoedigden laten we in het midden.

Toen het begon te schemeren moest het voetbaltenue verruild worden voor de lange broek en stevige schoenen want na wat drinken en een versnapering was het voor de kabouters en de F pupillen tijd voor het altijd spannende dierengeluidenspel. De spelorganisatie had in het bos een aantal dieren verstopt en aan de jeugd de taak om het juiste dier bij het juiste geluid te zoeken. Een hele klus bleek nog want ondertussen was het bijna helemaal donker en met al die dierengeluiden door elkaar was dat best heel lastig.

Terwijl de Kabouters en F pupillen bij terugkomst warme chocolademelk en een broodje knakworst kregen werd de oudere jeugd een eind uit de buurt gedropt. In het bezit van een duidelijke routebeschrijving moest de weg naar het kamp terug gevonden worden. Dit bleek voor enkele groepen moeilijker dan verwacht. Enige tijd na het middernachtelijke uur kwamen deze dan ook moe en met zere voeten weer aan op het kamp. Ook deze groepen werden verwend met een warme chocomelk en een broodje. Daarna werd er nog wat nagezeten bij het kampvuur en was het tijd om naar bed te gaan hoewel slapen nog niet aan de orde was. Het bleef nog lang onrustig op de Westeneng die nacht.

De volgende morgen stond om 8 uur het ontbijt klaar. Gelukkig was iedereen al wakker, hoewel wakker, we kunnen beter schrijven: iedereen was op. Het beloofde een prachtige dag te worden met mooi en zonnig weer dus wat wil je nog meer. Na een stevig ontbijt was het tijd voor het “gevarieerde spellenparcours”. In gemixte teams werd gestreden om het scoren van zoveel mogelijk punten. Met bijvoorbeeld: stropdasschieten, voetbaltechniek, bal hoog houden, melkbus schieten ( wooouwww we gaan carbid schieten……….) en stormbaan.
In de ochtend stond ook de voorronde van de penaltybokaal op het programma. Alle jeugdleden mochten vijf penalty’s nemen en degene met de beste resultaten moesten later op de dag strijden om de felbegeerde penaltybokaal 2014 van de Veluwse Boys.

Na een lunch van broodjes met gebakken ei, krentenbollen, drinken en fruit werden de voetbaltenues weer uit de tas gehaald want er moest weer gevoetbald worden. In verschillende teams werd er wederom enthousiast, gestreden om het maken van de meeste doelpunten. Hoewel wel heel duidelijk was dat de vermoeidheid, de dropping, weinig slaap en het warme weer een aanslag deed op de conditie en het uithoudingsvermogen van sommige jeugdleden.

Om vier uur stond de finale van de penaltybokaal op het programma. In drie leeftijdscategorieën: Kabouters en F Pupillen, E en D Pupillen en C en B junioren, werd in een spannende finale bepaald wie zich de beste schutters van de Veluwse Boys 2014 mogen noemen ( namen en overige uitslagen komen in de loop van de week op de site van www.veluwseboys.nl te staan).

Tot slot was het tijd voor een gezellige barbecue en werd er door de jeugd volop gebakken en gebraden. Een barbecue is niet compleet zonder een ijsje en toen de kar van het ijs helemaal leeg was, was het echt tijd om naar huis te gaan. Voldaan, moe, warm, en met een blijvend aandenken in de vorm van een foto en medaille vertrokken de jeugdleden naar huis. We denken zeker te weten dat het die avond veel minder lang onrustig was in Garderen en omstreken.

Als jeugdkampcommissie kunnen we terug kijken op een gezellig, leuk, soepel verlopen en geslaagd jeugdkamp.

We willen dan ook alle jeugdleden hartstikke bedanken voor het gezellig kamp. Zonder jullie aanwezigheid, inzet, enthousiasme, opmerkingen en goede humeur was het kamp vast niet zo leuk geworden als nu.
Natuurlijk willen we ook alle vrijwilligers die mee hebben geholpen om het kamp te doen slagen heel hartelijk bedanken. We noemen geen namen omdat we bang zijn dan iemand te vergeten of te kort te doen. Petje af voor jullie want zonder jullie was het niks geworden.
En tot slot en niet geheel onbelangrijk, willen we alle sponsoren super bedanken voor hun bijdrage in welke vorm dan ook. Omdat we zonder al deze sponsoren het jeugdkamp niet hadden kunnen organiseren zoals we nu gedaan hebben.

Wij kunnen zeggen, dat wij het in ieder geval, met heel veel plezier gedaan hebben en hopelijk tot een ander jaar.

Henk, Mariska, Peter, Maurice, Wolbert en Aleida

Foto’s:

Voetbalkamp 2014 Deel 1
 
Voetbalkamp 2014 Deel 2
 
Voetbalkamp 2014 Deel 3