Veluwse Boys door hattrick Van Middendorp naar nacompetitie

Teamfoto2013VB1GARDEREN – Veluwse Boys heeft zich geplaatst voor de nacompetitie. De hattrick van Robin van Middendorp zorgde er mede voor dat de thuisploeg de bezoekers uit Wageningen – na een 1-3 achterstand – versloeg met 4-3.

Wageningen was naar Garderen gekomen voor een gelijkspel, want dat zou voldoende zijn om de derde periodetitel te pakken. Veluwse Boys moest winnen om die titel te pakken en nam vanaf het beginsignaal het initiatief. Balverlies op het middenveld leidde in de 18e minuut echter tot een achterstand. De gevaarlijke Joreno Augusto scoorde vrij voor doelman Gerwin de Ruiter; 0-1. Een minuut later scoorde Wilgert Kok echter al de gelijkmaker; 1-1.

Veluwse Boys bleef sterker, maar het was Wageningen dat in de 41e minuut weer de leiding nam 1-2. Na de hervatting zette Veluwse Boys nog meer druk naar voren. In de 73e minuut kwam Wageningen door een benutte stafschop van Danny Wessels echter op 1-3.

2042113_Mocht Wageningen gedacht hebben daarmee de derde periodetitel veilig gesteld te hebben dan hadden ze buiten Robin van Middendorp gerekend. Drie minuten na de 1-3 zorgde hij met een hard schot uit een afgevallen bal voor de aansluitingstreffer; 2-3.

Veluwse Boys zette nu alles op de aanval en in de 83e minuut schoot Robin van Middendorp uit een vrije trap de gelijkmaker achter doelman Roy Rijsemus; 3-3.

In de blessuretijd haalde de Wageningse goalie eerst nog een kopbal van Bastiaan de Boer uit de kruising, maar in de 93e minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Robin van Middendorp voltooide zijn hattrick door een vrije trap snoeihard in het doel te schieten; 4-3.

Hij schoot daarmee zijn ploeg tevens naar promotiewedstrijden met EZC ’84 uit Epe.
Deze wedstrijden zullen plaatsvinden op 17 mei (uit) en 24 mei (thuis)

Bron: Barneveldse Krant